31 mei : Gemiste kans ! Het VSOA roept niet op tot algemene staking in de openbare diensten

27/05/2016 - 13:24

Persbericht VSOA

(27/05/16) - De vakbonden van het overheidspersoneel hadden beslist om op 31 mei in Brussel een massabetoging te houden tegen de maatregelen die de regeringen hebben genomen ten nadele van de overheidsdiensten. Het VSOA had zich volmondig achter deze aanpak geschaard.

De beslissing van onze collega’s van het spoor van de andere vakbonden om die dag te staken, hypothekeert zwaar de organisatie van die actie, die bedoeld was om een sterk signaal uit te sturen naar alle beleidsmakers! De ene organisatie zal betogen buiten Brussel en de andere in Brussel. Het VSOA heeft zijn leden gemobiliseerd om op 24 mei deel te nemen aan de acties in interprofessioneel gemeenschappelijk vakbondsfront.

Intussen roept de IRW (interrégionale wallonne) van het CGSP op om te staken tot de finish in alle openbare diensten om zo de val van de federale regering uit te lokken. Het VSOA distantieert zich van dit initiatief en herhaalt dat het zich kant tegen de genomen beslissingen van de verschillende regeringen.

Het VSOA blijft evenwel ijveren voor een onvervalst sociaal overleg maar doet niet mee aan populisme.

“Het VSOA steunt de acties waarover is beslist in gemeenschappelijk front in het belang van de beambten van de overheidsdiensten, maar roept niet op tot algemene staking in de openbare diensten vanaf 31 mei.”

Het VSOA is van mening dat op eigen houtje handelen in zijn strijd voor de overheidsdiensten, koren op de molen is van onze critici. Kwatongen zullen niet nalaten een communautaire bijklank te geven aan de acties, een spel waaraan het VSOA niet deelneemt.

Staking is het ultieme middel. Het VSOA betreurt deze staking, die de gebruikers last zal bezorgen, vooral dan de lesgevers in de onderwijsinstellingen, de studenten in examenperiode, hun ouders en alle andere werknemers.

François FERNANDEZ-CORRALES,
Algemeen voorzitter van het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten