Beveiliging Brussels Airport opgeschroefd

14/01/2016 - 07:48

(14/01/16) - Het aantal automatische grenscontrolepoortjes met gezichtsherkenning op de luchthaven van Zaventem stijgt van 6 naar 24. Door de plaatsing van de nieuwe poortjes zullen per dag 46.080 EU-burgers die van buiten de Schengenzone aankomen, automatisch worden gecontroleerd.

Bij het plaatsen van de eerste poortjes waren er heel wat problemen door defecten, maar volgens de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zijn de kinderziektes nu verdwenen.
"We willen maximaal inzetten op bewaking van onze Schengen-buitengrenzen", zegt woordvoerder Olivier Van Raemdonck. "Naast de e-gates investeren we ook in de software en computersystemen. Alles past in een tweejarenplan. Die poortjes zijn een belangrijke mijlpaal, maar we zijn er nog niet helemaal."

VSOA-Politie : "De extra poortjes zijn geen ontlasting voor de agenten. Per zes poortjes moeten er ook drie manschappen voorzien zijn. Maar die worden niet aangevuld bij het personeelsbestand. Bovendien is de grenscontrole meer dan poortjes alleen. Zo hebben we te doen met verouderd materiaal."

Bron : Belga