Een hakbijl is vandaag gevallen, dat is genoeg voor Defensie in deze eindejaarsperiode!

<i>Edwin Lauwereins</i>
Edwin Lauwereins
20/12/2017 - 17:42

(20/12/17) - Onze organisatie heeft vandaag van de staf het plan ontvangen betreffende de personeelsbewegingen naar aanleiding van de strategische visie “horizon 2030”. 
We dachten dat het personeel veilig was na de bevestiging dat er geen sluitingen zouden gebeuren tijdens de huidige legislatuur.

In een context waar tegenwoordig onzekerheid en ongerustheid heersen, vernemen we echter dat 1300 Defensiepersoneelsleden (militairen/burgers) zouden getroffen worden door het implementeren van die strategische visie en dit op korte termijn voor de jaren 2018 en 2019.

“We moeten vaststellen dat de eerste hakbijl gevallen is, terwijl de algemene directie human resources verzekerd heeft dat elk personeelslid individueel zou geraadpleegd worden om, indien mogelijk, de eventuele nieuwe standplaats bilateraal te bepalen.”

VSOA-Defensie verwacht van de ministerraad dat deze coherent blijft in zijn beslissingen inzake pensioenen met het laatste bindmiddel van ons land, dat ondanks aanhoudende aanvallen de bescherming van de burgers blijft verzekeren.

Voor onze organisatie is één zware klap voldoende in deze eindejaarsperiode. We hopen dat de ministerraad van 22/12/17 de laatste motivatielichtjes bij het defensiepersoneel niet zal doven.

Edwin Lauwereins
Voorzitter VSOA-Defensie

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten