Gemengde gevoelens bij bouw van nieuw hoofdkwartier in Evere

13/09/2017 - 18:05

(13/09/17) - VSOA Defensie betreurt dat projecten zoals dit plan over een nieuwbouw, de overdracht van het kwartier WEVELSMOER te Zutendaal aan de Amerikaanse overheid,  de verhuis van het departement Search & Rescue uit Koksijde, overheidsopdrachten voor de privatisering van verschillende logistiek diensten zoals te Ieper, … gebeurt zonder de sociale partners te informeren, te consulteren of met hen te overleggen.

Het allerbelangrijkst voor een succesvol reorganisatieproces is immers elkaar op de hoogte brengen en overleggen. Is het hier de bedoeling van de defensieminister Vandeput om het structuurplan van Defensie, waar het personeel nu al méér dan 2 jaar op wacht, maar mondjesmaat uit te voeren?

Edwin Lauwereins : “Het is al tientallen jaren duidelijk dat Defensie moet investeren in duurzame en aangepaste infrastructuur en materieel. Maar een veel belangrijker aspect naast deze investeringen is het personeel. Voor VSOA Defensie ligt de prioriteit bij het personeel, het grootste kapitaal van Defensie.”

Het is de hoogste tijd om het militair beroep terug aantrekkelijk te maken. In onze brief van 11 mei 2017, aan de CHOD vragen we een herwaardering van het pecuniair stelsel. We wachten nog steeds op een afdoend antwoord.

De werving verloopt zeer moeizaam en veel jongeren verlaten binnen de kortste keren Defensie. De motivatie van het Defensiepersoneel is op zijn laagste pijl ooit en de frustratie aanzienlijk gezien de vele hervormingen. Een inspanning om de uitstroom te doen dalen en de militairen gemotiveerd te houden dringt zich op.

Edwin Lauwereins,
Voorzitter VSOA Defensie

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten