Het VSOA laat niet los !

27/01/2017 - 17:10

Mededeling VSOA-Post

(27/01/17) - Niet met vijandigheid en confrontatie, maar door middel van stevige onderhandelingen gaan we de problemen te lijf! Het VSOA heeft het probleem van de werkdruk voor onze postmannen begin deze week openbaar gemaakt.

In het kader van people @core wou bpost eerst niet praten over een versoepeling van de normen maar enkel over de gemeenschappelijke werkzaamheden, de werving, de opleiding, begeleiding, verlofplanning en betere opvolging  van de organisatie in het algemeen.
Uiteindelijk heeft men een toegeving gedaan door de normen voor kranten en voorbereiding te herbekijken. Voor ons blijft dit onvoldoende. Maar het aanpassen van die normen geeft al wel onmiddellijk enige zuurstof!

Het VSOA wil oplossingen zoeken binnen de sociale dialoog en geen beloftes doen die we niet kunnen waar maken. Immers, we moeten rekening houden met de economische, sociale en politieke realiteit van vandaag en zorgen dat al het werk niet wordt afgesnoept door de concurrentie! Het juiste evenwicht vinden zodat het werk bij bpost blijft is dus de opdracht.

Maar, als het personeel gaat lopen omwille van de werkdruk, dan is er wel degelijk iets fundamenteel mis. Daarom hebben wij, die rond de onderhandelingstafel gebleven zijn, geëist dat bpost ook werk gaat maken van een evaluatie van het geheel van de werkzaamheden die moeten uitgevoerd worden!
Grote verklaringen afleggen en dan weglopen van de onderhandelingstafel nog voor het punt wordt aangesneden getuigt niet van een wil om tot een oplossing te komen.

Het VSOA  heeft gekozen om de dialoog aan te gaan en onze grieven op tafel te leggen. Bpost is zich nu meer dan ooit bewust gemaakt van de noodzaak om structurele aanpassingen te doen zodat het werk werkbaar blijft.
Een turn-over van om en bij de 25% is geen goede zaak voor het bedrijf en kost eveneens handen vol geld.

Wij zullen niet rusten vóór de situatie daadwerkelijk verbetert, niet door te staken, maar door hard te onderhandelen en desnoods onze grieven naar buiten te brengen op alternatieve manieren, met als enige doel, een verbetering van de werkomstandigheden voor alle postiers!