Hogescholen en onderwijsvakbonden op één lijn


© BELGA
© BELGA
18/02/2016 - 12:36

Structurele onderfinanciering hoger onderwijs

18 februari 2016 – In De Morgen van 17 februari 2016 trekken de hogescholen nog maar eens aan de alarmbel. Gezien ze al jaren te kennen geven, dat ze van de Vlaamse overheid te weinig geld krijgen en die Vlaamse overheid daar geen oren naar heeft, zullen er onvermijdelijk acties volgen. De onderwijsvakbonden zullen hen daarin steunen en verspreidden alvast een persmededeling.

In De Morgen van 17 februari 2016 trekken de hogescholen nog maar eens aan de alarmbel. Gezien ze al jaren te kennen geven, dat ze van de Vlaamse overheid te weinig geld krijgen en die Vlaamse overheid daar geen oren naar heeft, zullen er onvermijdelijk acties volgen. De onderwijsvakbonden zullen hen daarin steunen en verspreidden alvast een persmededeling.

De hogescholen geven al jaren te kennen, dat het geld dat zij van de Vlaamse overheid krijgen ontoereikend is. De gevolgen daarvan zijn, dat de grootte van de lesgroepen ieder jaar toeneemt enerzijds; anderzijds dat studenten almaar minder worden begeleid…

Ook moeten hogescholen personeel ontslaan, omdat zij die door een chronisch gebrek aan middelen niet meer kunnen betalen.

De structurele onderfinanciering en de almaar toenemende werkdruk worden al jaren door de vakbonden aangeklaagd. Diezelfde vakbonden zijn ook van mening dat een gebrek aan middelen de kwaliteit van het hoger onderwijs ondermijnt en bijgevolg een hypotheek legt op onze toekomstige welvaart. De vakorganisaties ondersteunen dan ook volmondig de eis van de hogescholen naar meer middelen. Marnix Heyndrickx

Voorzitter VSOA OnderwijsKlik hier om de persmededeling te downloaden

Klik hier om het artikel in De Morgen te lezen