Sluiting van de militaire kwartieren: vals goed nieuws!

27/10/2017 - 19:33

(27/10/17) - Tijdens het wekelijks overlegcomité op 27 oktober 2017 werd VSOA-Defensie samen met de andere representatieve vakorganisaties ingelicht over het feit dat geen enkel militair kwartier zal gesloten worden tijdens deze legislatuur.

Op de talrijke vragen die we sinds jaren aan Minister Vandeput stellen over die mogelijke sluitingen werd steeds geantwoord dat deze uit een politieke beslissing zouden komen.

Bij de nakende gemeente- en federale verkiezingen stelt VSOA-Defensie vast dat geen enkele beslissing zal genomen worden buiten het verderzetten van de rationalisering met bepaalde pilootprojecten die gelinkt zijn aan de insourcing van de HORECA, de bewaking en het beheer van de kampen en andere projecten zoals Search & Rescue in Koksijde en de samenwerking met Belgocontrol.

Toch blijft een kwartier in slechte staat en zonder personeel en activiteiten een open kwartier.

VSOA-Defensie is van mening dat het personeel van Defensie een duidelijke boodschap verdient over zijn toekomst met concrete data zodat het zijn projecten kan plannen. De aankondiging van vandaag versterkt alleen maar de onzekerheid die bij datzelfde personeel sinds jaren leeft.

Edwin Lauwereins,
Voorzitter VSOA-Defensie

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten