Stakingsaanzegging brandweerzones - Acties op komst in januari

31/12/2015 - 09:42

(31/12/15) - Er zullen in de maand januari acties plaatsvinden bij de brandweer. Dat zegt het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt donderdag. Het VSOA activeert een aanzegging die in juni was ingediend.

De cel Brandweer van het VSOA diende begin juni een aanzegging in voor alle 34 brandweerzones van het land en voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

VSOA klaagde over tekortkomingen in de uitvoering van de brandweerhervorming, en dan in het bijzonder rond de gezondheid en veiligheid van de brandweerlieden. "We behouden ons het recht om vanaf januari acties op te starten", stond in de aanzegging.

Labourdette : te veel is te veel zegt de basis.

Eric Labourdette wijst er donderdag op dat de aanzegging nooit werd opgeschort en dat er effectief acties zullen plaatsvinden.

Hoewel er op 8 juni een constructieve ontmoeting was met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), is de toestand sindsdien veranderd. "Tijdens het laatste onderhandelingscomité, in november, werden al onze opmerkingen verworpen door de experts van het kabinet-Jambon", zegt Labourdette.

Het VSOA hoopt maandag of dinsdag de acties te kunnen afstemmen met de andere vakbonden.

Bron : Belga