Vervangen stakende cipiers. Politie is het beu !

17/12/2015 - 18:54

Persbericht VSOA-Politie

(17/12/15) - Het ACOD heeft beslist om een stakingsaanzegging te activeren voor de cipiers, voor een periode van drie weken (behalve voor de feestdagen, …).

Maw zullen de opgevorderde politiemensen hun kerstperiode opnieuw dienen door te brengen in de gevangenissen om stakende cipiers te vervangen, ten nadele van de andere noodzakelijke taken. Denk daarbij aan de huidige opdrachten in het kader van de Terro dreiging niveau 3, de Bob campagne en de reguliere politietaken die de veiligheid van de bevolking dienen te garanderen.

Gedurende geruime tijd zetten de politiemensen zich ten volle in, in zeer slechte en onzekere tijden – geconfronteerd met een personeelsdeficit van meer dan 3000 FTE’s – met de volle beroepsernst ten voordele van de veiligheid van onze samenleving.

Voor alle duidelijkheid, het gaat over een staking omwille van statutaire redenen. Cipiers die nota bene een eindeloopbaan regime hebben dewelke gunstiger is dan hetgene men heeft “aangeboden” aan de politiemensen. Men blijkt blijkbaar niet te beseffen dat België nog steeds onder terreurdreiging niveau 3 staat, en dat daardoor de politiemensen nogal wat andere zaken te doen hebben dan cipier te gaan spelen in de gevangenissen.

Wij vernemen dat de vakorganisaties VSOA-Justitie en ACV-OD dit blijkbaar wel beseffen, en bijgevolg niet deelnemen aan de staking.

De politiemensen zijn het dan ook BEU.  Daarom dient het VSOA-Politie op zijn beurt een stakingsaanzegging in, puur en alleen om te vermijden dat de politiemensen hun eindejaar dienen door te brengen in de gevangenis.

VSOA politie roept dan ook enerzijds op aan de lokale besturen om geen politiemensen te sturen naar de gevangenissen maar deze in te zetten voor de echte politietaken, en anderzijds roepen we Justitie op om nu voor eens en voor altijd hun problemen intern te regelen binnen hun eigen diensten en niet steeds de problemen af te kappen op de Federale politie en de lokale zones.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten