2.000 militanten voeren actie aan kabinet minister van Pensioenen

21.01.2015

Tweeduizend vakbondsmilitanten, volgens zowel bonden als politie, zijn woensdagochtend bijeengekomen voor het kabinet van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine in Brussel. De minister sprak een halfuurtje met een delegatie van het vakbondsfront. Met hun militantenconcentratie, die dinsdag was aangekondigd, vragen de bonden "een ernstig sociaal overleg".

"Concreet vragen we dat de regering rekening houdt met onze terechte argumenten om bepaalde maatregelen uit het federale regeerakkoord aan te passen, terug te schroeven of te schrappen".

Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanval op het pensioen en op het statuut van het personeel in de openbare sector, de stelselmatige afbouw van het personeelsbestand en het snijden in en het schrappen van werkingsmiddelen.

Op de middag, na afloop van hun onderhoud met de minister, spraken de bonden van een "positief gesprek". "Maar we moeten alert blijven". "De minister heeft er ook aan herinnerd dat hij moet besparen."

"Onze pensioenen mogen niet bij de algemene problematiek gegooid worden", aldus nog de vakbondsleiders. "Wij zijn de sociale link van het land. We willen een echte discussie, zoals die momenteel gevoerd wordt in de Groep van Tien voor de private sector.

 

 

Fotoreportage