Bpost evolueert in een razend tempo!

17.11.2017

De voorbije nacht werd bekendgemaakt dat de deal met Radial, een Amerikaans pakjesbedrijf, geconcretiseerd is. Bpost internationaliseert hierdoor nog meer.

Maar wat brengt de toekomst?

Dank zij de niet aflatende inspanningen van het VSOA rond de onderhandelingstafel, en niet op de straat, zijn wij er in geslaagd bpost te overtuigen om voor reguliere tewerkstelling binnen het moederbedrijf te kiezen boven hamburgerjobs via filialen!!

De snelle groei in de pakjeswereld noopte bpost om te reageren en oplossingen te vinden op korte en middellange termijn.

Het hoeft geen betoog dat het voor het bedrijf aanlokkelijk kon zijn om te kiezen voor de goedkope arbeidskrachten genre Uber enz..

Correct overleg loont

Dank zij onze niet aflatende inspanningen om bpost te overtuigen van de noodzaak om te werken met betrouwbare loontrekkende personeelsleden die gehecht zijn aan het bedrijf kiest bpost nu voor het reactiveren van de  VIJF sorteercentra voor behandeling van pakjes!

Garanties voor tewerkstelling

Dit geeft garanties voor een blijvende tewerkstelling in de sorteercentra en een uitbreiding van de tewerkstelling voor de pakjes bij de uitreiking!
Toch moeten wij waakzaam blijven! De daling van de gewone briefwisseling zal deze noodzakelijke uitbreiding enigszins temperen! Door de internationalisering van het bedrijf zullen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor het postpersoneel met het nodige professionalisme en realisme moeten gevoerd worden!