VSOA Post : de waarheid heeft haar rechten!

23/10/2015 - 21:38

De waarheid wordt niet verteld! Zeker niet in de pers!

(23/10/15) - Vandaag heerst er paniek bij het  personeel met verantwoordelijkheidszin  bij  bpost. De staking die door ACV-CSC werd uitgeroepen dreigt zware gevolgen te hebben voor de tewerkstelling voor ons personeel.

ACV-CSC staakt tegen de afschaffing van de 2 uren compensatie voor het werk op zaterdag. Die compensatie is eerder theoretisch, aangezien het hier een werktijdverkorting betreft. Deze maatregel is noodzakelijk om een groot aandeel in de markt veilig te kunnen stellen, zowel wat de pakjes betreft als met betrekking tot de krantenbedeling.

Grote spelers blokkeren of tegenwerken kan ons  duizenden arbeidsplaatsen kosten.

Dit is een veelvoud van de  paar honderd jobs die nu “eventueel  zouden kunnen bespaard worden “door de afschaffing van de  zaterdagcompensatie.

Tegelijk stellen wij vast dat het juist  het gebrek aan visie en initiatief vanwege de Europees commissaris voor tewerkstelling, Marianne Thijssens en  haar EVP is dat Europa GEEN sociaal beleid heeft  en dat schijnzelfstandigen en hamburgerjobs de regel worden in plaats van reguliere contracten.

Dat het juist vanuit die hoek is dat vandaag het protest komt doet minstens de wenkbrauwen fronsen. Het is een schande dat deze organisatie om ik weet niet welke reden de boel op stelten zet en duizenden jobs in gevaar brengt!

Het VSOA distantieert zich van dergelijke onverantwoorde acties die de tewerkstelling van duizenden mensen op de helling zet!

Marc De Mulder
Voorzitter VSOA groep Post