De emmer is vol bij de Politie !

08.05.2016

VSOA-Politie roept de politiemensen op om eveneens te staken indien ze cipiers moeten vervangen. Niettegenstaande iedereen er van overtuigd is dat enerzijds vervangen van stakende cipiers geen taak van de politie is, en anderzijds het capaciteitstekort bij de politie gigantisch is, merken we dat ook deze regering volhardt in de boosheid door politiemensen massaal naar de gevangenis te sturen. Gezien de grote tekorten aan personeel bij zowel de lokale zones als de  federale Politie, en de verschillende extra diensten die de laatste maanden worden gedraaid in het kader van anti terreur dossiers, is de toestand nu echt onhoudbaar!

Komt daarbij nog een financieel pervers effect van dergelijke stakingen. Het is niet Justitie die opdraait voor alle gepresteerde uren, het zijn de zones en vooral de federale politie die de factuur betaalt!

Bovendien creëert men extra – en onverantwoorde - spanningen in de gevangenissen door de bewaking over te laten aan de politie. Het  zijn  nota bene de politiediensten die er voor de meesten voor gezorgd hebben dat ze in de gevangenis geraakten.

Het wordt dus tijd dat Justitie zijn eigen problemen structureel intern oplost. Wij roepen tevens onze Minister van Binnenlandse zaken op om de kosten te recupereren bij Justitie, ten voordele van de betrokken zones en federale politie.

Om een einde te stellen aan het feit dat er “meer blauw in de gevangenis is dan op straat”, roept VSOA-Politie zijn leden op om te staken indien ze stakende cipiers moeten vervangen.