VSOA Duitstalige Gemeenschap blijft flink aan de slag

Anneliese
13.11.2019

We hebben een pak nieuws te melden uit onze Duitstalige Gemeenschap. Horst Kemper van VSOA-De Post ging met verdiend pensioen. Zijn vertrek luidt meteen een nieuwe doorstart in, want de prachtige werking moet natuurlijk verdergezet worden. Wie zich geroepen voelt, kan zich zeker melden en met deze geweldige ploeg aan de slag gaan.

Horst Kemper, actief bij VSOA-Post, en tegelijk onze pionier in de Duitstalige Gemeenschap te Eupen, is met pensioen!
Horst startte zijn loopbaan bij Bpost in 1993, werd al vlug vakbondsafgevaardigde en vervolgens voorzitter van de VSOA-afdeling van Luik.
Hij zorgde, samen met zijn collega VSOA’ers – onder andere Robert Sikivie en Michel Rosier - voor een boost in de ledenwerving: dat VSOA - Post zo sterk is in Luik en in de Duitstalige gemeenschap, is zeker en vast mee zijn en hun verdienste. Dank je wel Horst!

De eerste Duitstalige sectie van VSOA-Post zag het licht in 2006. Dat werd feestelijk voorgesteld aan het grote publiek in hotel Bosten te Eupen. Verdere uitbreiding wenkte! VSOA-Post verbouwde in 2010 het voormalig restaurant ‘Fiasko’ in het centrum van Eupen. Nationaal Voorzitter VSOA-Post Marc De Mulder wijdde het mooie gebouw in als het «Frans Mievis Zentrum». Horst zette belangrijke stappen in de uitwerking van een heuse Duitstalige gemeenschap van het VSOA. We zijn er terecht trots op.

Verdere uitbouw

Horst blijft nog actief bij de praktische werking van het gebouw in Eupen van waaruit de VSOA antenne geleid wordt. Het pensioen van Horst luidt meteen een nieuwe doorstart in van het VSOA in de Duitstalige Gemeenschap.
Vanuit het hoofdkwartier in Eupen bouwt Anneliese Servais sedert 1 oktober jl., als coördinatrice tussen alle betrokken VSOA-groepen, verder op de funderingen gelegd door Horst. Zij verdiept en verbreedt de contacten met alle overheden van de publieke sector in onze Duitstalige Gemeenschap.
Vergaderingen met de Duitstalige afgevaardigden van verschillende VSOA-groepen in de Duitstalige gemeenschap bleken inmiddels erg vruchtbaar, alle overheden heeft ze aangeschreven om het VSOA daadwerkelijk uit te nodigen en te betrekken bij overleg en onderhandelingen.
In samenwerking met onze communicatiedienst stoffeerde zij onze website www.fgod.eu. Neem gerust een kijkje!

Gezocht: medewerkers

VSOA-antenne Eupen zoekt afgevaardigden of contactpersonen onder onze Duitstalige leden.
Uiteraard blijven de VSOA-groepen zelf verantwoordelijk voor hun werking.
Bent u Duitstalig en heeft u ambitie als contactpersoon of afgevaardigde, of heeft u vragen of ideeën, maak u kenbaar op koordination@fgod.eu! Ook leden die in onze databank nog niet bekend zijn als Duitstalig, kunnen op dit e-mailadres laten weten dat ze Duitstalig zijn. Dan houden wij daar rekening mee.
De mouwen worden opgestroopt. VSOA is er klaar voor!

Aan de slag!