20.000 mensen in Brussel voor een burgermars tegen haat en voor de vrije meningsuiting

11.01.2015

In Brussel hebben 20.000 mensen zondagnamiddag deelgenomen aan de protestmars tegen het terroristische geweld in Frankrijk. De Burgermars tegen haat en voor de vrije meningsuiting ging om 14.30 uur van start aan het Noordstation. De deelnemers trekken in stilte richting Zuidstation, achter de spandoeken "Samen tegen Haat" en "Freedom of Speech". De Brusselse politie meldt even voor 16.30 uur dat de kop van de stoet zich op de Zuidlaan bevindt, het deel van de kleine ring aan het Zuidstation. De Burgermars is een initiatief van de Franse gemeenschap in België en verschillende organisaties en individuen die de oproep ondertekenden.

Ook elders in België zijn er optochten. In Gent is er bijvoorbeeld sprake van een kleine 3.000 deelnemers. In Verviers, in de provincie Luik, daagden zowat 500 mensen op.

In Parijs werden ruim een miljoen mensen verwacht voor wat een historische optocht kan genoemd worden. In tal van andere Franse steden stapten opnieuw minstens 600.000 mensen op in stille marsen en optochten.

 

Fotoreportage