5.000 militanten openbare sector op straat tegen regering

19.03.2015

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de openbare diensten (VSOA, ACV en ACOD) heeft donderdag op het Muntplein in Brussel actie gevoerd tegen de besparingsplannen en de pensioenhervorming die de regering wil doorvoeren. De aanpak van de besparingen moet duidelijk anders, stellen de vakbonden. En het pensioendebat moet globaal gevoerd worden binnen de Nationale Pensioenconferentie. "Meer middelen, meer mensen en meer respect" vragen de vakbonden voor de overheidsdiensten.

Na de militantenconcentratie van vorige week was het nu de beurt aan de vakbonden van de overheidsdiensten om aan de alarmbel te trekken. Dat deden ze met meer dan 5.000 militanten, de politie houdt het op 4.500.

Op een podium op het Muntplein brachten werknemers van verschillende strekkingen binnen de overheidsdiensten een getuigenis van hoe de besparingen van de regering een impact hebben op hun werk en hun leven.

De besparingen in de openbare sector gebeuren blind volgens het vakbondsfront en er is geen enkel overleg rond de pensioenhervormingen. "Ze zijn nu zes maanden bezig en ze hebben nog niets concreet.

Het is meer dan genoeg met de brute besparingen. Deze regering heeft geen visie en geen toekomstplan.

Fotoreportage