ACLVB kiest Gert Truyens als nieuwe Voorzitter

gerttruyens
18.11.2023

Mario Coppens had geruime tijd geleden al te kennen gegeven dat hij zich geen kandidaat meer zou stellen voor een volgend mandaat als voorzitter van de Liberale Vakbond. Tijd om na twee mandaten en op 63-jarige leeftijd de fakkel door te geven. Op zaterdag 18 november hield ACLVB een Nationaal Congres om een opvolger te kiezen.


Gert Truyens werd verkozen als nieuwe Nationaal Voorzitter met 91,7% van de stemmen en kreeg hiermee een stevig mandaat van de afgevaardigden en medewerkers. Gert Truyens is 55 jaar en studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen, specialisatie Communicatiewetenschappen.


Hij is al vanaf 2017 Vlaams Gewestsecretaris voor de ACLVB. Hij ruilt nu het Vlaams sociaal overleg in voor het federale niveau. Hij wordt dus lid van het interprofessioneel overleg tussen werknemers- en werkgeversverenigingen; de zogenaamde Groep van 10.


Naast de goedkeuring van het activiteitenrapport en de verkiezingen van een nieuwe nationaal voorzitter, werd op18 november ook het startschot gegeven voor de komende sociale verkiezingen.


We wensen de nieuw verkozen voorzitter en onze collega’s van de ACLVB veel succes toe en kijken uit om onze samenwerking verder te zetten!