Constructieve ontmoeting tussen VSOA en Minister Jambon

08.06.2015

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft maandagochtend samengezeten met een delegatie van de 'Cel Brandweer' van het VSOA. "De minister heeft beloofd om bij de provinciegouverneurs en de lokale verantwoordelijken te bemiddelen", zegt Eric Labourdette van het VSOA. 

De cel Brandweer van het VSOA diende donderdag een aanzegging in voor alle 34 brandweerzones en voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. VSOA klaagt over tekortkomingen in de uitvoering van de brandweerhervorming, en dan in het bijzonder rond de gezondheid en veiligheid van de brandweerlieden.

Zowel de minister als de vakbond hadden het over een constructieve vergadering. "Het gaat niet om een conflict tussen het federale niveau en de brandweer, maar minister Jambon wil helpen als bemiddelaar", zegt zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck.

Vorige week had het kabinet van Jambon ook al laten weten "perfect bereid" te zijn te bemiddelen en te coachen om conflicten of misverstanden tussen de brandweerbonden en de brandweerzones uit de wereld te helpen.