Nationale betoging 20 juni 2022

14.06.2022

VSOA ondersteunt de nationale betoging, georganiseerd door het vakbondsfront van de privésector op 20.06.2022 in Brussel. 

De privésector legt het accent op koopkracht en wijziging loonwet.

In de openbare sector sluiten onze eisen daarbij nauw aan: een verhoging van de koopkracht en een revalorisatie.

Vandaar dat het van belang is dat we als overheidssector deze actie mee ondersteunen tijdens onze actiemaand. Het gaat hier over algemene informatie. Via uw VSOA-beroepsgroep of sector hebt u al dan niet specifieke informatie ontvangen, eigen aan uw sector of overheidsdienst.

Onze eisen kan je hier nalezen.

Praktische modaliteiten

 • Aankomst op 20 juni om 10u aan het Noordstation.
   
 • VSOA-verzamelpunt
  Het VSOA-verzamelpunt (stand met tent) bevindt zich op de Albert II-laan, in de buurt van de kruising met de Frère-Orbanstraat (zie plan hieronder), naast de stand van de ACLVB. Ons verzamelpunt ligt op vijf minuten loopafstand van het Noordstation. Het dichtstbijzijnde station met de metro en tram is Rogier

  VSOA_stand

  Podium bij vertrek bevindt zich op de Albert II-laan, aan het begin van de Emile Jacqmainlaan. In theorie zullen de toespraken doorgaan om 10u30. De eerste betogers zullen dan om 11 uur vertrekken. Het is aangeraden de aankomst in Brussel Noord rond 10 uur te plannen, om wat marge te hebben.
   
 • Parcours
  Voor vertrek verzamelen we langs de Albert II-laan. Het gevolgde parcours is redelijk klassiek: Kleine Ring tot aan de Financietoren, Pachecolaan, Keizerinlaan, Esplanade Centraal Station, Keizerlaan, Cellebroerstraat, Lemonierlaan om dan uiteindelijk aan te komen aan de Europa-esplanade en Zuidstation. Dynamische kaart via deze link https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1KZecUij8NsT6_ju_kml7Wmapgfvdgsg&usp=sharing
   
 • Vervoer
  De politie raadt aan met de trein te komen.
  Vertrek goed op tijd! Er komt veel volk naar Brussel. De NMSB legt extra treinen in (zie overzicht in bijlage).

 

Tot 20 juni in het blauw!


Het VSOA-team