Patrick Roijens nieuwe voorzitter van het VSOA-SLFP-FGÖD

patrick_vote
23.04.2024

Tijdens de Algemene Vergadering van het VSOA op zaterdag 20 april 2024 werd in Tour & Taxis Patrick Roijens verkozen tot de nieuwe algemene voorzitter. Roijens treedt hierdoor in de voetsporen van zijn vijf voorgangers, Frans Mievis, Jean Verswijfelen, Marcel Ongena, Jan Eyndels en François Fernandez-Corrales. Met een staande ovatie werd tijdens het congres afscheid genomen van voorzitter Fernandez-Corrales. Hij gaat nu van een welverdiend pensioen genieten.

Er dienden zich twee kandidaten aan voor de opvolging van François, Boris Morenville (groep Defensie) en Patrick Roijens (groep Politie). Na hun persoonlijke voorstelling en de stemming door de vergadering werd Patrick Roijens uitgeroepen tot de algemene voorzitter van het VSOA.

Wie is Patrick Roijens?

Patrick woont in Hasselt, is 58 jaar en komt uit de groep Politie. In 1985 werd hij rijkswachter. Al in 1996 begon zijn vakbondswerk als afgevaardigde en later, in 2013 werd hij Vast Afgevaardigde bij VSOA-Politie. In 2018 werd hij Verantwoordelijk leider en lid van het uitvoerend bureau van VSOA-Politie. Patrick kent de wereld van de politiek en de overheid zeer goed door zijn jarenlange ervaring als onderhandelaar bij allerhande sectorale akkoorden. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de groep Politie en werkte hij nauw samen met het voorzittersduo Vincent Gilles en Vincent Houssin. Patrick was ten slotte ook jarenlang een graag gezien lid op het redactiecomité van het VSOA-ledenmagazine ‘Argument’.

Patrick Roijens:
“In tijden waarin vakorganisaties almaar meer onder druk staan, is het ongelooflijk belangrijk dat we als organisatie morgen nog sterker zijn dan vandaag.”


Verjonging en communicatie

In zijn maidenspeech benadrukte de nieuwe voorzitter het belang van de verjonging van de vakbond en de versterking van de communicatie, dit om het VSOA nog sterker op de kaart te zetten. 
Ten slotte beklemtoonde hij dat hij de voorzitter wil zijn voor “alle” VSOA-groepen en van alle leden van het VSOA, met als belangrijke waarden de “vrijheid, solidariteit, verdraagzaamheid en integriteit”.