'Tot uw dienst'

boek_totuwdienst
30.01.2019

"Ambtenaren worden overbetaald en gaan te vroeg met pensioen". Journalist Lode Vanoost spoorde een jaar lang door het landschap van de openbare dienstverlening.

Voor zijn boek: 'Tot uw Dienst' sprak hij met 67 enthousiaste 'ambtenaren’ - loketbediendes, treinbegeleiders, wijkagenten, brandweermannen, verpleegsters, leerkrachten enz - over de ideologische grondslag van deze clichés. 

Een reportage over ‘staatsexamens’, benoemingen en verlofregelingen. Maar ook over het uitkleden, wassen, kammen, tandenpoetsen en aankleden van mensen op 7,5 minuten. En niet het minst over de vraag waarom afbraak van openbare diensten eigenlijk gelijkstaat aan afbraak van sociale rechten, over de neoliberale shocktherapie en over de wereldwijde beweging voor het opnieuw vermaatschappelijken van openbare diensten.

Boekvoorstelling "Tot uw dienst" van Lode Vanoost op 6 februari in samenwerking met VSOA, ACV openbare diensten en ACOD.

Eén van de gastsprekers is onze secretaris-generaal Bea Foubert. Lode spoorde een jaar lang door ons land en sprak met loketbediendes, treinbegeleiders, wijkagenten, brandweermannen, verpleegsters, leerkrachten... En zo komen we te weten waarom afbraak van openbare diensten eigenlijk gelijkstaat aan afbraak van sociale rechten.

Vooraf inschrijven via uitgeverij@epo.be.

 

boekvoorstelling