VSOA-Onderwijs en VSOA-Spoor voeren actie aan station Gent Sint-Pieters

01.12.2014

Op zondagavond 30 november voerden VSOA-Onderwijs en het VSOA-Spoor samen actie aan het station Gent Sint-Pieters. Dit in aanloop naar de provinciale actiedag van 1 december. “Een hart(muntje) onder de riem”; dat kregen de treinreizigers overhandigd om de bittere (na)smaak van de beslissingen van zowel de Vlaamse als de federale regering weg te snoepen.

Met deze ludieke actie wilden beide VSOA overheidsvakbonden in de eerste plaats de treinreizigers en de studenten erop wijzen, dat besparingen het onderwijs en het openbaar vervoer niet mogen uitrangeren; dat investeren in beide sectoren géén doodlopend spoor en zelfs broodnodig is, wil men de maatschappij niet laten ontsporen.

Met een hartmuntje wil VSOA alvast alle treinreizigers een hart onder de riem  steken

VSOA-Spoor en VSOA-Onderwijs zijn van mening dat met de besparingsdrang van beide regeringen er een deel van het hart uit onze samenleving wordt weggesneden en dat hun snoeioperatie onvermijdelijk zal leiden tot een aantasting van het sociale weefsel.
De onvolledige indexering en vermindering van de werkingsmiddelen voor de scholen en centra en daar bovenop een verhoging van de inschrijvingsgelden zullen ervoor zorgen dat Vlaanderen niet langer het label kwaliteitsvol onderwijs zal kunnen dragen.

Voor het spoor zal het totaal van de besparingsronde, gespreid over 5 jaar, maar liefst 2,1 miljard euro bedragen. Deze draconische bezuinigingen bedreigen niet enkel de tewerkstelling; het zijn vooral de reizigers die hiervoor het gelag zullen betalen!

Dit menu aan besparingsmaatregelen veroorzaakt zure oprispingen die een bittere smaak nalaten. Met een hartmuntje wil VSOA alvast alle treinreizigers een hart onder de riem steken.

Marnix Heyndrickx
, Secretaris-coördinator VSOA-Onderwijs
Ronny De Thaey
, Federaal secretaris VSOA-Spoor