Mogelijke komst van vierde telecomspeler is verontrustend

Telecom
15.06.2018

Het bericht dat er in België ruimte zou zijn voor een vierde operator verontrust de vakbonden die hierin een bedreiging van de Belgische tewerkstelling zien en de kwaliteit van de dienstverlening aan de burger.

Deze nieuwkomer in deze kleine markt zal de tewerkstelling kannibaliseren bij de huidige operatoren en een deel van die gedelokaliseerde tewerkstelling zal zich in het buitenland terugvinden (call centers,  IT, Human Resources, Financiën, …).

Met de komst van een vierde operator zal de kwaliteit van de tewerkstelling verminderen (flexi jobs, interim, sociale dumping,…).

De komst van deze nieuwe speler zal bovendien de dienstverlening en de kwaliteit van het netwerk verminderen: de investeringen dalen en de innovatie vertraagt. Iedereen zal hierdoor getroffen worden, zowel de burgers als de ondernemingen.

Gezien het belang van telecommunicatie in het dagelijkse leven van de ondernemingen en van iedereen, is het voorstel over een vierde operator een bedreiging voor de economische ontwikkeling van de bedrijven en dus ook de tewerkstelling in alle sectoren!

Jean-Claude Philippon
Voorzitter VSOA-Proximus